Buurtkoken

CBD olieHarspit houdt ook erg van buurtkoken. Dat betekent dat we buurtbewoners gezellige dinertjes laten initiëren. De hele buurt mag dan gebruik maken van onze keuken en restaurant. We vinden het belangrijk dat buurtgenoten met elkaar in contact zijn. Op deze manier ontstaan er mooie momenten,  vriendschappen en ook ideeën. In de huidige maatschappij draait de wereld erg snel. Eenzaamheid wordt dan ook niet altijd opgemerkt. Er zijn veel mensen eenzaam en niet veel mensen zijn hiervan op de hoogte. Door middel van buurtkoken worden ook deze mensen betrokken in een sociale activiteit. Samen koken, eten en natuurlijk afwassen verbindt.

Er zijn al veel succesverhalen met buurtkoken. Zo zijn er diverse relaties ontstaan en zijn al heel wat klusjes opgeknapt. Stiny van 68 had zo al jarenlang een kapot keukenkastje, maar zelf lukt het haar niet om deze te repareren. Na het buurtkoken was dit zo opgelost. Menno van twee straten verder is klusjesman en had maar al te graag een halfuurtje over om Stiny te helpen.

Ook Lennart en Sophie zijn een succesverhaal. Sophie initieerde een buurtkoken voor haar wijk en zo ontmoette ze Lennart. Lennart bleek drie verdiepingen boven haar te wonen, maar ze hadden elkaar nog nooit ontmoet. Bij buurtkoken was het liefde op het eerste gezicht. Inmiddels wonen Lennart en Sophie geen drie verdiepingen meer van elkaar vandaan, maar hebben ze zelf een huis met drie verdiepingen. Ook hebben Lennart en Sophie inmiddels twee kleine jongens die zelfs al hun eerste groente op hebben.

Het voor nu laatste succesverhaal betreft Achmed. Deze zeventienjarige jongen vluchtte uit Syrië en kwam zonder zijn ouders in Dongen terecht. Hij werd door buurtkoken uitgenodigd om mee te eten. Tijdens de maaltijd vertelde hij over zijn theaterpassie waar hij momenteel niets mee kon doen. Een aanwezige dramadocente luisterde naar zijn verhaal en besloot om een samenwerking aan te gaan. Niet veel later ontstond Ahmeds eigen theatergroep. In deze groep zitten momenteel twaalf spelers uit vier verschillende landen. Naast de uitlaatklep van het spelen, hebben zij veel lol en leren van elkaar. Zonder buurtkoken was dit prachtige initiatief wellicht nooit tot uiting gekomen.

Wil jij een buurtkoken organiseren? Neem dan nu contact met ons op. Onze vrijwilligers staan altijd klaar om u te helpen.

 

Werken bij

Harspit draait grotendeels op vrijwilligers. Daarnaast hebben we ook een aantal vast en betaald personeel in dienst. Al onze medewerkers hebben een grote passie voor de alternatieve keuken en werken graag met biologische en ecologische producten. Wij zijn trots op onze medewerkers. Zonder de inzet van onze medewerkers kunnen we niet doen wat we nu doen.

Wil jij ook deel uit maken van ons team? Stuur ons dan nu je cv en motivatiebrief en wie weet kom jij ons versterken!

Momenteel zijn we op zoek naar een zelfstandig werkend kok die bekend is met de warme en koude keuken. Ben jij de allrounder die we zoeken en ben je ook bekend met het werken in de alternatieve keuken? Neem dan nu contact met ons op.

Daarnaast kunnen wij altijd vrijwilligers gebruiken in onze winkel. We zoeken nog een vast vrijwilliger voor één dagdeel in de week.

 

Sponsors

Om al onze initiatieven mogelijk te maken, kunnen wij niet zonder onze sponsoren. Wij zijn dankbaar voor alle hulp die ons geboden wordt. Vorig jaar heeft basisschool de Kwebbel uit Dongen ons een fantastisch bedrag geschonken. De leerlingen van de Kwebbel hadden een sportieve sponsorloop georganiseerd. Ook hebben alle leerlingen kinderkleding geschonken die gedistribueerd zal worden voor het goede doel. Wie organiseert aankomend jaar een mooie sponsorloop?kinderkleding